030 6303631

ADVIES NODIG?

Nieuwste producten

KeuzeHulp + Info

Wanneer je overweegt een camerasysteem te kopen maar niet precies weet welk systeem te kiezen dan kan je aan de hand van onderstaande vragen het juiste camerasysteem bepalen. Zo worden de voor- en nadelen toegelicht van draadloze camerasystemen en bijvoorbeeld de mogelijkheden tot het bekijken van de beelden via een smartphone zoals een iPhone.

 

Camera DEMO wand:
Bij onze nieuwe beveiligingscamera demo wand in onze vestiging Nieuwegein kunt u direct alle (IP) bewakingscamera's vergelijken. Wij hebben hier bijna alle beveiligingscamera's die wij te koop aanbieden aangesloten, zodat deze direct werkend zijn te zien en u een onderbouwde keuze kunt maken voorafgaand aan een mogelijke aankoop.

 

beveiligingscamera kopen

 

Keuze 1: Draadloos of bedraad systeem:

 

Draadloze camerasystemen:
De draadloze camerasystemen zijn de laatste jaren steeds meer aan populariteit aan het winnen vanwege de relatief eenvoudige installatie. Hadden de analoge draadloze 2,4 Ghz CCTV camera's nog het nadeel dat er veel storing in de beelden was wanneer er een muur of raam tussen de ontvanger stond, met de komst van de digitale draadloze camera's zijn deze problemen verdwenen. Hoewel de digitale draadloze camera's best een muurtje of raam tussen de ontvanger kunnen hebben blijft nog steeds de maximale afstand beperkt tot zo'n 20 meter. Wanneer er dus een langere afstand nodig is tussen de camera en ontvanger / recorder dient te worden gekozen voor een bedraad camerasysteem.

 

Onze meest verkochte draadloze systemen zijn:
- Draadloze IR camera set + LCD recorder
- Draadloze Schriklamp camera set
- Draadloze Pan / Tilt camera set

Bedrade camerasystemen:
Ondanks de verbeterde kwaliteit van digitale draadloze camera's is het veelal nog steeds aan te raden voor een bedraad camerasysteem te kiezen wanneer de situatie dit toelaat. Het voordeel van bekabelde camera's blijft toch de lagere kans op storing. Bij bedrade camera's wordt zowel de video als de stroom door 1 kabel doorgegeven en hoeft er dus niet per se een stroompunt bij de camera te zijn, maar kan de adapter bij de recorder worden geplaatst.

 

Onze meest verkochte bedrade systemen zijn:
- Set met 4 Eco Bullet camera´s
- Set met 4 Eco Dome camerra´s
- Set met 4 Premium Bullet camera's
- Set met 4 Premium Dome camera's
- Set met 4 Pro Bullet camera's
- Set met 4 Pro Dome camera´s

 

Keuze 2: Kwaliteit camera's:

Bij CCTV camera's wordt de kwaliteit aangegeven in het aantal TV lijnen en bij IP camera's in VGA of aantal Megapixels. Zo zijn bij CCTV camera's de standaard camera's voorzien van 600 TV lijnen, de premium camera's hebben 700 / 800 TV lijnen en de Pro meer dan 1100 TV lijnen.  Bij IP camera's is er een standaard VGA resolutie en de HD IP camera's hebben minimaal een 1.3 MP lens.  Wanneer alleen een overzichtsbeeld nodig is met redelijke details dan zijn de standaard camera's voldoende, omdat hier ook op redelijke korte afstand personen herkenbaar zijn. Dienen er meer details te worden waargenomen dan moet er gekozen worden voor premium of HD camera's.

 

Keuze 3: Meekijken op afstand:

Het bekijken van de camera beelden vanaf een andere locatie op een computer of smartphone, zoals een iPhone, Blackberry of Windows mobile is bij veel systemen mogelijk. Een makkelijke richtlijn in ons assortiment is dat dit mogelijk is bij alle camerasystemen die een digitale videorecorder met harde schijf als recorder hebben en alle IP camera (systemen). Bij camerasystemen die werken met enkel een ontvanger zonder opname of een SD recorder is het op afstand niet mogelijk tenzij anders vermeld op de product pagina.


Keuze 4: IP of CCTV camera systeem:

 

IP camera systemen:
Een IP camera is een Internet protocol camera. Dat houdt in dat voor de doorgave van de beelden het netwerk en internet wordt gebruikt in plaatst van een AV, Coax of BNC kabel zoals dat bij gewone beveiligingscamera's het geval is. IP camera's hebben als voordeel dat er geen aparte recorder nodig is, maar dat een computer of server als opslag kan dienen. Verder zijn er IP camera's die draadloos kunnen werken door Wifi ondersteuning en modellen met Pan / Tilt en eventueel zoom, waardoor met 1 camera een grotere ruimte is te monitoren. Er zijn op dit moment ook HD camerasystemen beschikbaar waarvan de beeldkwaliteit zeer scherp is en waarmee kentekenregistratie en andere high end toepassingen mogelijk zijn. IP camera's zijn aan te raden wanneer maar 1 camera nodig is of wanneer opname in HD noodzakelijk is. Wel is het van belang dat er enige handigheid is op een computer om de IP camera in te stellen. Hoewel de IP camera's sterk in opkomst zijn wordt in 90% van de gevallen toch gekozen voor een CCTV camerasysteem, omdat hier geen computer hoeft aan te blijven staan voor de opname en de installatie eenvoudiger is.

Onze meest verkochte IP camera's zijn:
- IP camera Pan / Tilt draadloos
- HD PTZ ip camera
- IP Buitencamera

 

CCTV camera systemen:
Alle andere camera´s die niet via IP werken worden meestal ondergebracht in de groep CCTV camera´s. De CCTV camera systemen zijn de meest bekendste camera systemen, omdat deze het langst op de markt zijn en vooral wanneer een systeem wordt gezocht met meer camera´s voordeliger zijn dan IP camera´s. Buiten de economische voordelen zijn deze systemen voor de gemiddelde gebruiker eenvoudiger te bedienen en te gebruiken. Dit komt omdat deze camerasystemen bestaan uit een recorder met een harde schijf of SD kaart en hier dus geen computer aan hoeft te blijven staan of zelfs computer kennis noodzakelijk is. Er zijn systemen beschikbaar van 1 tot 16 beveiligingscamera´s.

 

Tip: Auto beveiligen?
Veel mensen benaderen ons voor advies die hun auto en/of oprit willen beveiligen. Hoewel de bovengenoemde beveiligingscamera's hier tevens voor kunnen worden gebruikt zijn deze niet echt onopvallend, wat in sommige situaties wenselijk is. In dat geval is het mogelijk een camera in de auto te plaatsen die van binnenuit filmt, een camera te plaatsen aan een regenpijp of boom die standalone werkt en foto's maakt op beweging of een camera die door het glas heen kan filmen en in tegenstelling tot andere nachtcamera's geen last heeft van reflectie op het glas.   

 

Auto camera voor filmen vanuit auto
- Camera set voor het filmen door glazen raam
- Camouflage camera

 

 Voor een totaal overzicht bekijkt u hier ons complete assortiment: Bewakingscamera's

 

 Web Analytics
Google