Veel klanten die op zoek zijn naar een camerasysteem geven de voorkeur aan een wireless camerasysteem, omdat deze makkelijk zijn aan te sluiten en geen snoeren nodig hebben vanaf de recorder. In de praktijk blijkt echter dan veel van deze systemen niet aan de verwachtingen van de klant voldoen, omdat er vaak sprake is van storing en zeer klein wireless bereik. Om onze klanten wat beter te informeren over de type wireless camerasystemen zullen we eerst ingaan op de verschillende wireless camera´s die er zijn.

 

wireless camera

De wireless camera´s zijn te verdelen in 2 groepen, te weten AV wireless camera´s en Wireless WIFI camera´s.

AV wireless camera´s:
De AV wireless camera´s werken met een ingebouwde zender in de camera en een losse ontvanger. Op een bepaalde frequentie van 1,2, 2,4 of 5,8 Ghz worden de videobeelden en eventueel geluid van de wireless camera naar de ontvanger gezonden. Vervolgens kan de AV ontvanger op een monitor of recorder worden aangeloten voor het bekijken of opnemen van de beelden.

Voordelen AV wireless camera´s:
- Kostenefficient
- Makkelijk te installeren
- Veel uitvoeringen leverbaar

Nadelen AV wireless camera´s:
- Slecht bereik bij tussenkomst muur of obstakel
- Snel storing bij werking van meer dan 1 camera
- Signaal door derden te onderscheppen

Wireless WIFI camera´s:
De wireless WIFI camera´s hebben een ingebouwde draadloze internet module die verbinding maakt met de router op locatie. De beelden zijn vervolgens vanaf elke locatie ter wereld waar een internetverbinding is te bekijken.

Voordelen wireless WIFI camera's:
- Groot storingsvrij bereik via draadloos netwerk
- Vanaf elke computer met internet te bekijken
- Gratis video recording software
- Beveiligde verbinding tussen camera en router

Nadelen wireless  WIFI camera's:
- Duurder in aanschaf
- Beperkt aantal modellen leverbaar
- Computer kennis noodzakelijk voor installatie

Wireless camera kopen:
Ondanks de hogere aanschafprijs van een wireless WIFI camera zien wij de komende jaren deze techniek toch aanzienlijk terrein winnen ten opzichte van conventionele AV wireless camera's. Dit vooral omdat de meeste klachten omtrent wireless camera's betrekking hebben op het bereik en de storingsgevoeliegheid en dit bij WIFI camera's niet van toepassing is. Ook zijn de WIFI camera's vanaf elke computer of smartphone met internet te bekijken en is er opslag mogelijk op een computer of speciale IP camera recorder (NVR). Hierdoor is bij de aankoop van een draadloos camerasysteem er eigelijk geen reden om voor een AV wireless camerasysteem te gaan.

 

Bekijk hier ons assortiment: Wireless camera´s