Audio recorders worden in zeer veel varianten aangeboden en soms is het door het grote aanbod lastig een juiste keuze te maken. Voordat u overgaat tot het kopen van een audio recorder is het aan te raden eerst na te gaan of de audiorecorder die u op het oog heeft aansluit op de toepassing waarvoor u deze wenst te gebruiken. Er zijn al in verschillende winkels audio recorders te koop voor nog geen € 50,00, maar er zijn ook speciale mini audio recorders op de markt die tot wel €. 800,00 kosten. Om na te gaan welke audio recorder het beste is om te kopen kunt u onderstaande vragen afgaan.

 

voice recorder

Audio recorder - Dicteerapparaat:
Welke audio recorder het beste is om te kopen hangt in grote mate af van de toepassing waarvoor deze dient te worden gebruikt. Wil je de audio recorder gebruiken als dicteerapparaat om wat memo's op te nemen om later weer terug te luisteren of uit te schrijven dan kan een goedkope audio recorder al goed volstaan. Je kan namelijk bij het opnemen van memo's zelf de afstand tussen de audio recorder bepalen. 

Audio recorder -  Interview gespreksopname:
Voor het opnemen van gesprekken die je voert in bijvoorbeeld een kantoor of restaurant voldoet een goedkope lage kwaliteit audio recorder niet altijd. Dit komt vooral doordat de goedkopere audio recorders forse afmetingen hebben en zo niet makkelijk onopvallend kan worden gebruikt. De beste audio recorder om te kopen als het gaat om het opnamen van gesprekken is een ingebouwde audio recorder. Zo zijn er vanaf zo'n €. 100,00 audio recorders te koop dit ingebouwd zitten in een pen of USB stick, maar er zijn ook speciale recorders die bijvoorbeeld in uw tas of jas zijn te stoppen en nog steeds het gesprek duidelijk kunnen opnemen. 

Audio recorder - Telefoongesprek opname:
Voor het opnemen van telefoongesprekken zijn niet alle audio recorders die te koop zijn geschikt. Het is namelijk afhankelijk of je alleen de vaste lijn of ook mobiele telefoongesprekken wilt opnemen aan welke eisen de audio recorder moet voldoen. Lees hier verder: Keuzehulp telefoonrecorders


Audio recorder - Spy toepassingen:
Wanneer je een audio recorder wilt kopen om in een ruimte neer te leggen is het belangrijk te kijken naar de maximale opname duur van de batterij. Normale audio recorders zijn voor spy toepassingen meestel niet geschikt omdat deze een groter formaat hebben en de batterijduur niet toereikend is. Er zijn hiervoor speciale spy audio recorders te koop die super klein van formaat zijn en een extra lange batterijduur hebben. Het is met deze speciale spy audio recorder mogelijk tot wel 1 week gesprekken in een ruimte op te nemen. Er gelden wel wettelijk bepalingen voor het opnemen van gesprekken waar u geen deelnemer van bent.

Audio recorder kopen:
Wanneer u van plan bent een audio recorder te kopen kunt u de modellen bekijken in onze showroom of online onze modellen bekijken: Audio recorders