Heeft u een set beveiligingscamera’s / bewakingscamera’s gekocht? Dan kan het na verloop van tijd zo zijn dat u uw set wilt uitbreiden. Op deze manier heeft u meer overzicht en kunt u uw woning of bedrijfspand uitgebreider beveiligen. In dit artikel bespreken we verschillende opties waarmee u uw bewakingssysteem kunt uitbreiden:
  • Optie 1: losse bewakingscamera bijbestellen
  • Optie 2: nieuw opnamesysteem + camera(‘s) bijbestellen
  • Optie 3: extra set bewakingscamera’s

Losse bewakingscamera(‘s) bijbestellen

Wanneer u voldoende ingangen in uw opnamesysteem over heeft is het mogelijk om bewakingscamera’s bij te bestellen. Kies voor soortgelijke camera’s zoals u deze al gebruikt. Zo weet u zeker dat uw uitbreiding werkt! Gebruikt u een bekabeld systeem? Dan zal het een kwestie van inpluggen zijn. Wanneer u een draadloos systeem gebruikt dient u verbinding te maken vanaf uw opnamesysteem. Als u vier camera’s op uw draadloze systeem gebruikt zal het lastig zijn om uw bewakingssysteem uit te breiden. De kans op storingen neemt in dat geval toe! Daarnaast is het lastig om op grotere afstand (meer dan 10 meter) tot een storingsvrije verbinding te komen. U kunt in dat geval overwegen een extra set bewakingscamera’s aan te sluiten.

Nieuw opnamesysteem en extra bewakingscamera(‘s) bijbestellen

In sommige gevallen is het verstandig om voor een volledig nieuw opnamesysteem te kiezen. Dan kunt u zowel uw nieuwe bewakingscamera’s als de bewakingscamera’s die al in gebruik zijn kwijt. Let goed op de bekabeling of op de frequentie waarmee uw bestaande bewakingscamera’s werken. Als dit niet overeenstemt zal het namelijk niet mogelijk zijn uw nieuwe bewakingscamera’s op uw oude systeem aan te sluiten. Wanneer u een opnamesysteem gebruikt is het belangrijk om rekening te houden met de opnamecapaciteit van uw systeem. Zoals u begrijpt zal er voor meerdere camera’s een hogere opslagcapaciteit nodig zijn. Zeker wanneer u scherpe beelden wilt opslaan!

Extra set bewakingscamera’s

Wilt u liever een extra set bewakingscamera’s bestellen? Dan werken er twee systemen los van elkaar. Combineer bij voorkeur geen draadloze systemen, in dat geval neemt de kans op storingen toe. U kunt het best uitbreiden met een bekabeld systeem, dit is betrouwbaarder dan een draadloos systeem en verzekert een hoge beeldkwaliteit. Wilt u ook ’s nachts beelden opnemen? Dan is het belangrijk om voor infrarood te kiezen. Op deze manier kunnen er ook opnames worden gemaakt als het donker is.

Bewakingssysteem uitbreiden via Sitcon.nl

Bij Sitcon.nl zijn we gespecialiseerd in bewakingssystemen. Wanneer u uw systeem wilt uitbreiden zijn wij u graag van dienst. Op basis van het systeem dat u op dit moment gebruikt kunnen wij adviseren welke uitbreiding het best bij u past. Wij kunnen u meerdere suggesties doen en een passende offerte creëren. Wij nodigen u van harte uit in één van onze showrooms of spreken u graag persoonlijk! Bereik ons telefonisch en per e-mail via +31(0)306303631 of support@sitcon.nl.