• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Bewakingscamera's uitbreiden? Gebruik deze checklist

U wilt het bedrijf of de woning goed beveiligen met bewakingscamera’s. Een goed camerasysteem is uitbreidbaar. Zo heeft u altijd de mogelijkheid om later camera’s toe te voegen. Hiermee vergroot u het te beveiligen gebied. Bekijk de tips voor het uitbreiden van bewakingscamera's.

Professioneel beveiligingscamera systeem

Voor thuisgebruik voldoet de standalone camera. Wilt u een betere beveiliging of gaat het om een grotere woning of een bedrijf, kies dan voor een cameraset. Hierbij is er de keuze uit een bekabelde over draadloze set. Veel draadloze systemen zijn overigens ook om te bouwen naar bekabeld.

Een beveiligingscamera systeem bestaat uit een recorder met 2 tot 16 camera’s Uiteraard is het altijd mogelijk om op een later moment extra bewakingscamera’s toe te voegen. Elke camera slaat beelden op de recorder op. Afhankelijk van het systeem is het ook mogelijk om live via een app mee te kijken, of om een pushnotificatie op de smartphone te ontvangen (bij beweging).

Tips bewakingscamera’s uitbreiden

Komt u camera’s tekort of wilt u toch meer bewaken dan in eerste instantie bedoeld was? Bekijk de tips en breid het bewakingssysteem met nieuwe camera's uit.

Tip 1: compatibel met het huidige systeem

Het is belangrijk dat de nieuwe bewakingscamera’s compatibel zijn met het huidige camerasysteem. U hoeft hierbij niet direct voor eenzelfde camera te kiezen. Het is namelijk mogelijk om een ander model te nemen, bijvoorbeeld met (beter) nachtzicht of een hogere resolutie. Bekijk wel of de nieuwe camera op het oude systeem werkt. Let goed op de specificaties zoals aansluiting en de mogelijkheden tot wifi of interne opname.

Tip 2: bereken de hoeveelheid camera’s

Hoeveel extra camera’s heeft u nodig? Het is belangrijk dat bij elke buitendeur een camera hangt. Kies bij voorkeur voor een positie waarbij u de toegang vanuit twee richtingen filmt. Dit betekent dat er soms twee camera's per toegangsdeur aanwezig zijn. Plaats camera’s in elke hoek van de ruimte. Hou hierbij rekening met de kijkhoek, waardoor het soms nodig is om meerdere camera’s te plaatsen.

Bekijk goed hoeveel camera's u nodig heeft en let goed op dode hoeken, vooral binnen het bedrijfsleven is dit belangrijk. Weet u hoeveel extra camera’s er nodig zijn, dan kunt u deze bestellen.

Tip 3: kies voor een vernieuwend systeem

Op veel plaatsen hangen verouderde bewakingscamera’s. Zo blijkt dat een groot aantal ondernemers over een slecht camerasysteem beschikt. Criminelen zijn op de beelden nauwelijks te herkennen. Het is voor ondernemers belangrijk om te investeren in een goed camerasysteem, zodat misdaadzaken snel worden opgelost.

Wilt u het beveiligingscamerasysteem uitbreiden en gaat het hier om een verouderd systeem? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor het investeren in een nieuw beveiligingssysteem. De nieuwe camera’s werken met uitstekende recorders maar zijn ook via afstand benaderbaar. Beelden worden in hoge kwaliteit opgeslagen, iets dat zeer belangrijk is. Kies dan ook voor de nieuwste beveiligingscamera's met een hoge resolutie. Vooral voor bedrijven ligt de voorkeur bij 2K, 3K of 4K Ultra HD. Ook nachtzicht is onmisbaar: in alle omstandigheden moeten bewakingsbeelden duidelijk zijn.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 180 beoordelingen