• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Waar een GPS tracker te plaatsen?

Maximaliseer de effectiviteit van je GPS tracker door perfecte plaatsing afhankelijk van de gewenste toepassing.


Lokatie is alles:
Wanneer u een voertuig. persoon of object wilt beveiligen is een GPS (Global Positioning System) het middel om direct de locatie door te geven. Het meest lastige vaak aan een GPS tracker is de vraag waar deze het beste voor de gewenste toepassing kan worden geplaatst zodat deze goed werkt en in sommige situatie´s niet opvalt.

Locatie tracken van kinderen:
Als ouder zijn je kinderen je meest waardevolle bezit. Het is daarom belangrijk dat je ze beschermd, omdat ze dit veelal niet zelf kunnen. Bij een vermissing zijn bijvoorbeeld de eerste drie uren cruciaal en met een GPS tracker kan je direct de locatie opvragen voor een snelle hereniging. Gezien de belangrijke rol die een gps tracker kan spelen bij het vinden van uw kinderen is het van groot belang een locatie voor de GPS tracker te kiezen waar deze geen gevaar oplevert voor het kind, maar ook vooral niet kwijtraakt. Een aantal ideeën voor het plaatsen van een GPS tracker voor het beveiligen van uw kind hebben wij hier weergegeven:

1. In een rugtas of tas. De meeste GPS tracker zijn klein genoeg om in een zak van een rugtas of tas te passen. In deze tas kunnen ze eventueel weer worden verstopt in bijvoorbeeld de voering of een voorwerp welke in de tas wordt geplaatst.

2. In een uitgehold boek. Een oud boek kan makkelijk aangepast worden zodat er een GPS tracker in past. Dit werkt verrassend goed om onopvallend een GPS tracker te plaatsen.

3. In een fietstasje. Wanneer uw kind op de fiets naar school gaat kan het handig zijn om een fietstasje te bevestigen waarin de GPS tracker kan worden geplaatst.

4. Vastgemaakt aan kleren of riem: Er zijn bepaalde GPS tracker te koop welke een speciale riembevestiging hebben. Ook bestaan er GPS tracker modellen welke zo klein zijn van formaat dat ze bijvoorbeeld in de kleren kunnen worden verwerkt door deze eventueel vast te naaien.


Locatie tracken van ouderen:
Het zorgen voor ouderen kan een full-time bezigheid zijn. Wanneer u een ouder heeft die bijvoorbeeld lijdt een dementie of ander lichamelijk of geestelijke aandoening dan kan het gebruik van een GPS tracker een goede uitkomst zijn. Het is niet ongewoon dat een ouder persoon vermist raakt of valt en niet in staat is zelf hulp in te schakelen. Een aantal ideeën voor het plaatsen van een GPS tracker voor het beveiligen van een senior hebben wij hier weergegeven:

1. Schoenen. Er zijn speciale schoenen ontwikkeld met een ingebouwde GPS tracker. Deze GPS tracker variant is vooral geschikt voor ouderen die weglopen.

2. Aan riem: Een GPS tracker met speciale riembevestiging is nu al enige tijd te koop en erg geschikt voor het tracken van ouderen.

3. Voertuig. Het plaatsen van een gps tracker in een voertuig, zoals de auto, fiets of brommobiel kan snel inzicht geven in de locatie.

4. Rolstoel. Kleinere GPS tracker kunnen makkelijk worden verstopt in een rolstoel. Zo kan de GPS tracker direct aan het frame worden bevestigd of in een tasje worden geplaatst welke aan de rolstoel vastzit.

Locatie tracken van voertuigen:
Het tracken van een voertuig met een GPS tracker kan als doel hebben om het voertuig te beveiligen tegen diefstal maar een GPS tracker kan ook worden ingezet in deze situatie om bijvoorbeeld het rijgedrag en locatie van uw kind in kaart te brengen. Er zijn voor het tracken van voertuigen zowel GPS trackers leverbaar welke direct op de accu kunnen worden aangesloten als gps trackers welke een interne batterij hebben op de markt. Bij het plaatsen in een voertuig van beide modellen blijft het altijd belangrijk een goede locatie te zoeken waar de GPS tracker wordt geplaatst.


1. Onder het voertuig: Wanneer u een GPS tracker heeft met een waterdichte magnetische behuizing dan is het mogelijk deze op metaal onder het voertuig te bevestigen. Het is hier van belang dat de GPS tracker zo dicht mogelijk bij de rand van het voertuig wordt geplaatst. Een goede locatie is bijvoorbeeld de steunbalk in de achterbumper.

2. Op of onder het dashboard: Het dashboard in een auto is een goede locatie om een GPS tracker te plaatsen. Het dashboard is namelijk bijna vrij van metaal wat het signaal van een GPS tracker eventueel kan blokkeren. Op deze plek kunnen zowel GPS trackers met interne batterij als GPS trackers met stroomaansluiting worden geplaatst. 

 

Locatie tracken van objecten:
Er worden dagelijks waardevolle spullen verloren, vooral op plekken waar veel mensen komen zoals het vliegveld. Een GPS tracker in een laptoptas, eventueel in de voering geplaatst kan het mogelijk maken spoedig weer het object te lokaliseren. Bij een mobiele telefoon of tablet zijn er speciale Apps beschikbaar waarmee de telefoon of tablet na verlies kan worden teruggevonden en eventueel kan worden geblokkeerd. Deze Apps zijn zowel beschikbaar voor apparaten met het IOS als het android besturingssysteem.

 

Bekijk hier onze: Keuzehulp GPS trackers

 

Bekijk hier de Nieuwste GPS trackers

 


 

 

 

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.5 / 10 = 153 beoordelingen