Wilt u weten op welke manier u een infraroodcamera gebruikt en hoe een infraroodcamera werkt? In dit artikel vindt u daarover meer informatie. Zo ziet u welke verschillen er tussen nachtzichtcamera’s bestaan en kunt u de camera kiezen die het best bij u past.

Volgens ons moet uw infrarood bewakingscamera aan het volgende voldoen:

  • Helder zicht in een donker
  • Soepel overschakelen van dag naar nacht en andersom
  • Hoge resolutie
  • Hoge lichtgevoeligheid

Uiteraard is er nog meer van belang! Zeker wanneer u een set met bewakingscamera’s koopt! Stel uzelf vragen als: Beschikt de bijbehorende recorder over voldoende opslagcapaciteit? Kunt u via uw smartphone bewakingsbeelden bekijken? Is er sprake van bewegingsdetectie? Dit soort functionaliteiten kunnen belangrijk zijn.

Bewakingscamera met infrarood

Omdat het vrij lastig is om een bewakingscamera met nachtzicht te vinden vormt een infraroodcamera een uitkomst. Doordat een infraroodcamera door middel van infrarood licht werkt is het mogelijk om in het donker te kijken. Om dit mogelijk te maken wordt er in infraroodcamera’s infraroodverlichting gebouwd. Een infraroodcamera zal in het zwart / wit opnames maken. Wilt u in het donker in kleur filmen? Dan dient u voor een zeer lichtgevoelige bewakingscamera te kiezen, omdat deze techniek vrij duur is wordt er vrijwel altijd voor infraroodcamera’s gekozen. Daarnaast heeft ook een lichtgevoelige camera licht nodig, wanneer er te weinig licht is zullen de meeste modellen alsnog overschakelen op infrarood.


Infraroodcamera kopen bij Sitcon.nl

Bij Sitcon.nl zijn we gespecialiseerd in infraroodcamera’s. Zo kunt u bij ons infraroodcamera’s voor binnen en buiten verkrijgen, infraroodcamera’s die waterdicht zijn, infraroodcamera’s met bewegingssensoren en nog veel meer! Doordat er in de infraroodcamera’s een lichtsensor is ingebouwd zal de camera automatisch van dag naar nacht overschakelen. Een aantal populaire infraroodcamera sets:

Bij deze bekabelde infraroodcamera’s is er nachtzicht tot 60 meter mogelijk. Daarnaast er sprake een varifocale lens die instelbaar is! Standaard wordt er bij deze set een recorder met 1TB geleverd. Via de smartphone kunt u uw bewakingsbeelden live volgen. Het opnameapparaat staat namelijk in verbinding met het internet.

De bekabelde set beschikt over vier infraroodcamera’s met 1080P Full HD beeldkwaliteit. Er wordt bij deze set een recorder met 1TB geleverd, daarnaast ondersteunt deze technologie het om live mee te kijken. Deze stevige infraroodcamera’s zijn niet zomaar kapot te maken en vandalisme proof. Doordat deze set met bewegingsdetectie werkt hoeft u niet alles op te nemen. U kunt instellen dat er alleen wordt opgenomen wanneer er beweging gedetecteerd wordt.

Als u uw pand uitgebreid wilt beveiligen heeft u meer bewakingscamera’s nodig. Bij deze set worden er acht infraroodcamera’s meegeleverd. Naast deze acht infraroodcamera’s wordt er een recorder met 2TB geleverd. Wilt u onze infraroodcamera’s van dichtbij bekijken of lukt het niet om een keuze te maken? Wij nodigen u van harte uit in één van onze showrooms of spreken u graag persoonlijk! Bereik ons telefonisch en per e-mail via +31(0)306303631 of support@sitcon.nl