• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Monitor voor bewakingscamera kopen

Verschillende soorten monitors

Er zijn verschillende soorten monitors voor bewakingscamera’s. De professionele CCTV monitor geeft haarscherpe beelden, iets dat vooral voor bedrijven erg belangrijk is. Een TFT monitor is goedkoper maar heeft wel een iets lagere beeldkwaliteit. Toch is een TFT te monitor altijd nog beter dan een LCD-scherm.

Kijk niet alleen naar de schermkwaliteit maar ook naar de grootte van het beeldscherm. Een te klein beeldscherm geeft de beelden niet duidelijk weer. Hierdoor mist u mogelijk belangrijke details. Monitoren speciaal voor bewakingscamera’s zijn ontworpen om stilstaand beeld lang weer te geven. Dit minimaliseert de kans op inbranden. Kies daarom altijd voor een speciale bewakingscameramonitor en niet voor een normaal (computer) beeldscherm.

Monitor met veiligheidsglas

Binnen een bedrijf of woning kan er altijd iets gebeuren, vooral wanneer er toezicht is. Een monitor met veiligheidsglas is wel zo prettig: het beeldscherm gaat zeer lang mee. Een goed voorbeeld hiervan is de 19 inch TFT camera monitor die ontworpen is voor CCTV camera’s. Deze monitor heeft meer aansluitingen, waardoor u verschillende beveiligingscamera’s inclusief digitale videorecorder aansluit.

Minimonitor voor beveiligingscamera’s

Een grote monitor is niet in alle situaties even praktisch. Soms past een kleine monitor of een monitor beter in de ruimte. De mini TFT monitor heeft een grootte van slechts 4,3 inch. Hiermee past hij op elk bureau, in een kast of waar dan ook. Dankzij zijn compacte formaat is het zeer eenvoudig om deze monitor overal mee naartoe te nemen.

In tegenstelling tot veel andere kleine verborgen camera’s slaat deze mini monitor beelden op en kunt u live meekijken. Dit werkt middels de meegeleverde kabels, geschikt voor bijna alle camerasystemen.

Moderne kleine monitor van 7 inch

Bovenstaande mini monitor is 4,3 inch groot maar heeft een klein beeldscherm van 2,5 inch. Misschien is dit niet wat u zoekt. Dan is er een moderne oplossing: een 7 inch LCD monitor met video-ingangen en audio ingangen. Deze monitor is voorzien van ingebouwde speaker, u hoort en ziet wat er allemaal gebeurt.

Deze monitor werkt op een omgevingstemperatuur tussen de 0 en 50° en kan een luchtvochtigheid tot 85% aan. Dit maakt deze monitor zeer geschikt voor licht vochtige ruimtes, maar ook voor omgevingen waar de temperatuur sterk wisselt.

Nieuwe monitor op het huidige camerasysteem aansluiten

Het is vaak helemaal niet moeilijk om een nieuwe monitor op het huidige bewakingssysteem aan te sluiten. Dit komt omdat de moderne monitoren voorzien zijn van de juiste ingangen, goede specificaties en eventueel bijgeleverde kabels. Deze kabels passen op de meest gangbare bewakingscamera’s.

Geeft de monitor geen beeld? Bekijk of de monitor voorzien is van netvoeding (of accu) en of alles goed is aangesloten. Vaak gaat het om een klein probleem dat u eenvoudig en snel oplost.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.7 / 10 = 293 beoordelingen