Sportcamera's zijn sterk in opkomst en steeds meer fabrikanten, zoals ook Kodak en Sony stappen in deze markt. Sportcams zijn compacte videocamera’s die speciaal gemaakt zijn voor het filmen tijdens het sporten. Sport videocamera's zijn onder te verdelen in helm camera's, die op het hoofd of op de helm kunnen worden gedragen, pocket camera's voor het filmen vanuit de hand (point of view camera's) en onderwater camera's voor de watersporter.

Al deze camera's zijn licht van gewicht en hebben een compact design zodat de sportcamera's een zo min mogelijke hieronder geven tijdens de sport of activiteit. De bekendste sportcamera's zijn van de fabrikant GoPro HD. De GoPro camera's zijn er in verschillende uitvoeringen zodat er voor elke type sport een geschikte camera is. Al deze sport pocketcamera's filmen in Full HD en geven een scheer scherpe weergave van de videobeelden door de hoge frames per seconde. Er zijn al sport camera's die kunnen filmen in HD bij 60 fps, terwijl normale camera's niet meer dan 30 fps halen.

De sportcamera's werden in eerste instantie vooral gebruikt voor extreme sports, zoals voor BMX, snowboarden, basejumpen en andere waaghals stunts, maar wordt de laatste tijd ook meer in meer gebruikt door de recreationele sporter die zijn favoriete route op de mountainbike wilt filmen.

De nieuwe website van Sitcon: www.actioncamshop.nl heeft zich volledig gespecialiseerd op deze action sport camera's en biedt een compleet aanbod aan van (waterdichte) sportcamera's. Ga voor een overzicht van de nieuwste sportcamera's en om deze te kopen naar onderstaande link: