Op het gebied van portable recorders zijn er de afgelopen jaren sterke ontwikkelingen geweest. Zo evenaren de specificaties van de portable videorecorders al bijna die van normale harddisk video recorders of DVR systemen. De nieuwste portable recorder die is gelanceerd door Lawmate Technologies heeft zelfs een 160 GB harde schijf en een SD kaart slot die tevens een 32 GB SD kaart ondersteund.

portable recorder

Hardisk Versus SD kaart portable recorder:
De meeste portable camera recorders die te koop worden aangeboden hebben een SD kaart slot om de videobeelden op te nemen. Het voordeel van een SD portable recorder is dat het geheugen goedkoop is en de werking geruisloos. Het nadeel is dat ondanks de steeds groter wordende SD kaart geheugen de maximale opnameduur beperkt blijft. Portable recorders die werken op een harde schijf zijn veelal niet echt portable te noemen en hebben nog redelijk forse afmetingen. Onderstaande nieuwe portabla recorder genaamd: PV-1000 van Lawmate onderscheidt zich mede door zijn compacte formaat en onderstaande eigenschappen van andere portable recorder.


Hoge resolutie opname - portable recorder:
De DVR kan in verschillende opname resoluties worden ingesteld. Zo kan er in een zeer hoge resolutie worden gefilmd van 1280 x 960 pixels bij 30 frames per seconden tot een lagere resolutie van 320 x 480 pixels bij 30 frames per seconde als de opname duur belangrijker is dan de kwaliteit van de videobeelden.

Foto mogelijheid - portable recorder:
De draagbare video recorder heeft de mogelijkheid om tijdens de opname of tijdens het afspelen ervan foto's te maken. In veel rechtzaken wordt door rechters om praktische redenen namelijk de voorkeur gegeven aan foto's als ondersteuning van een onderzoek. Doordat deze optie geïntegreerd zit in de DVR kunnen de foto's zonder noemenswaardig kwaliteitsverlies worden genomen.

Aanpasbare frames per seconde- portable recorder:
De frames per seconde zijn instelbaar en heeft net zoals de ingestelde pixels vooral invloed op de opname duur. Hoe hoger de frames per seconde wordt ingesteld hoe vloeiendere films er kunnen worden gemaakt en hoe lagere frames per seconde, hoe langer er kan worden gefilmd op het interne geheugen.

160 GB interne harde schijf - portable recorder:
In de DVR zit een compacte harde schijf van 160 GB waarmee afhankelijk van de instellingen en de camera tot wel langer dan een week kan worden gefilmd. De portable DVR ondersteund tevens een SD kaart van maximaal 32 GB, zodat je makkelijk beelden van de harde schijf naar een SD kaart kunt overzetten.

Pre-event recording- portable recorder:
De DVR heeft een pre-record functie, waarmee tot wel 30 seconden van het 'stand-by beeld' voorafgaand aan de opname toegevoegd kan worden aan het video bestand. Op deze manier is de kans da net die belangrijke shot is gemist een stuk kleiner.

Dubbele wachtwoord beveiliging - portable recorder:
Extra sterke beveiliging doormiddel van een wachtwoord ter voorkoming van het oneigenlijk overzetten of verwijderen van de video bestanden.

Permanente log file - portable recorder:
Vanaf het moment dat de DVR wordt aangezet totdat deze weer wordt uitgezet wordt er een logfile in het systeem aangemaakt waar alle handelingen zijn opgeslagen. Deze kunnen achteraf met de film worden gebruikt als toevoeging, omdat het niet mogelijk is deze logfile achteraf aan te passen en hierdoor aangetoond kan worden dat er geen wijzigingen zijn aangebracht in de video opname.

Personeelsnummer invoer - portable recorder:
De draagbare videorecorder heeft naast een datum & tijd stempel tevens de mogelijkheid om een uniek personeelsnummer toe te voegen aan de video opnames. Achteraf is dus precies te zien wie wanneer welke opname heeft gemaakt.

Eigenschappen portable recorder:
- 3,5 inch RGB 320 x 240 kleuren LCD scherm
- NTCS / Pal invoer detectie
- Continue, bewegingsdetectie, timer en pre-record opname functies
- 320 x 240/640 x 480/720x480/1024x768/1280 x 720/1280 x 960 pixels instelbaar
- Ingebouwde 1.8' 160 GB HDD & SD card slot (maximaal 32 GB SDHC)
- 1,5,10,15,25,30 frames per seconden selecteerbaar
- DC5V naar camera
- 2.0 USB PC interface
- Bit rate instelbaar: Hoog (5mbps), Medium (3,3 mbps), Laag (2,5 mbps)
- Datum & tijd stempel
- Frame counter stempel
- Baseline JPEG foto formaat
- 5V 600 mA stroomverbruik gemiddeld
- 170 minuten batterij duur
- 130 x 83 x 26 mm
- 265 gram zonder batterij

 

Nieuw 2014 model Portable recorder:
De bovenstaand beschreven portable recorder van Lawmate is in 2014 geupdate naar de PV-1000 Touch. De portable recorder heeft een 320 GB interne HDD en een touchscreen bediening.


Portable recorder kopen?:


Bekijk nu online ons complete assortiment Portable recorders