• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Richtmicrofoons: hoe werken ze en hoe te gebruiken?

Wilt u horen wat er gezegd wordt of wilt u een bepaald geluid in de verte horen? Dan kunt u een richtmicrofoon gebruiken. Richtmicrofoons maken het mogelijk om op grote stand te horen wat er gezegd wordt. Sommige richtmicrofoons worden gebruikt om aan de andere kant van de muur te luisteren. Zo kunt u zonder dat iemand daar het vermoeden van heeft een gesprek beluisteren.

Hoe werkt een richtmicrofoon?

Een richtmicrofoon ziet eruit al een soort kleine satellietschotel. Vaak zit er een koptelefoon bij, u kunt met een richtmicrofoon horen wat er op enkele tientallen tot honderden meters afstand gezegd wordt. Ook wordt er soms een verrekijker in richtmicrofoons gebouwd! Op deze manier is het eenvoudiger om op de juiste plek te richten. Wilt u gesprekken later terugluisteren? Koppel dan opnameapparatuur aan uw richtmicrofoon of koop een richtmicrofoon waarin opnameapparatuur is ingebouwd. De afstand waarop u geluid ontvangt is sterk afhankelijk van de situatie. Weersinvloeden en omgevingsgeluiden spelen bijvoorbeeld een grote rol wanneer u op afstand luistert. Houd er daarnaast rekening mee dat richtmicrofoons niet altijd door muren of glas kunnen luisteren. Door een glas of muur luisteren is alleen voor speciale richtmicrofoons weggelegd. Bekijk onze wand- en richtmicrofoons.

Richtmicrofoon gebruiken:

Heeft u wel eens een richtmicrofoon in een film gezien? Dan is er mogelijk een verkeerd beeld ontstaan. Zo is het met richtmicrofoons bijvoorbeeld niet mogelijk om gesprekken af te luisteren die in een auto of woning plaatsvinden. Een richtmicrofoon versterkt namelijk geluid en kan geen geluid opvangen dat vanaf uw locatie waarneembaar is. Wilt u gesprekken afluisteren met een richtmicrofoon? Dan dient dit met een laser of infrarood richtmicrofoon te gebeuren. Deze richtmicrofoons maken het zelfs mogelijk om gesprekken af te luisteren die achter glas plaatsvinden. Helaas betaalt u voor dit soort richtmicrofoons al snel tienduizenden euro’s en is ook het formaat groter dan u waarschijnlijk verwacht. Een laser of infrarood richtmicrofoon werkt daarnaast samen met een computer en vormt al met al een behoorlijke opstelling!

Richt- of wandmicrofoon kopen bij Sitcon.nl

Wilt u door een muur heen luisteren? Dan is een wandmicrofoon mogelijk interessant! Met deze professionele wandmicrofoon is het mogelijk om door dikke muren heen te luisteren. Daarnaast wordt de menselijke stem gefilterd en hoort u daardoor precies wat er gezegd wordt. Deze wandmicrofoon is van Japanse makelij en qua kwaliteit niet te vergelijken met Chinese namaak. Deze wandmicrofoon werkt magnetisch, de kans op beschadigingen aan de microfoon is daardoor een stuk kleiner dan bij wandmicrofoons met een pin. Wilt u een richtmicrofoon gebruiken en geluiden tot op 100 meter waarnemen? Dan is deze richtmicrofoon interessant. Wanneer er bijgeluiden zijn of wanneer u in de binnenstad opneemt zal de afluisterafstand flink afnemen. Wilt u de geluiden van deze wandmicrofoon opnemen? Dan kunt u dat met een bijpassend opnameapparaat doen. Wanneer u meer wilt weten over wand- of richtmicrofoons kunt u op ieder moment contact met ons opnemen. Bereik ons via +31(0)306303631 of support@sitcon.nl.

 

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 155 beoordelingen