Op 11 mei 2011 was onze collega Ronald van onze vestiging in Nieuwegein geinterviewd door mensen van RTL Editie NL betreffende een item over het spioneren van je kind. Er werd hier ingegaan op de mogelijkheden voor het houden van toezicht en controle op vooral het internet gedrag van kinderen. Het spioneren op je kind is eigelijk onder te verdelen in 2 mogelijkheden, waarvan je bij 1 achteraf zoekt naar de ongewenste acitiviteiten en de andere optie is dat je vanaf een bepaald moment gaat spioneren en je kind dan real-time in de gaten houdt.

Bekijk hier het item: http://www.rtl.nl/xl/#/u/a0df7929-982b-4132-bea7-1fd1e364a152/

Achteraf spioneren:
Het spioneren achteraf was lange tijd enkel zeer beperkt mogelijk door het nakijken van bijvoorbeeld de internet geschiedenis en de prullenbak. Met de lancering van verschillende forensische sticks van de fabrikant Paraben Sticks is het wel mogelijk een stuk verder te gaan spioneren naar bijvoorbeeld pornografische foto's chat historie en uit de prullenbak verwijderde bestanden.

Real-time spioneren:
In plaats van het achteraf spioneren van je kinderen is het ook mogelijk dit live te doen. Door het installeren van bepaalde spyware of keyloggers zullen alle handelingen, zoals bezochte websites en toetsaanslagen worden bewaarde en afhankelijk van het soort spionage software worden doorgezonden naar een ingesteld e-mail adres.

Om zelf te spioneren bekijkt u hier voor het volledig overzicht: Spionage Software