De voordeur is vaak een zwakke locatie in woningen en bedrijfspanden. Misschien vergeet u hem soms om op slot te doen of is de sluiting onvoldoende sterk. Daarnaast bestaat er de kans dat uw sleutel wordt gestolen, in dat geval kan iemand direct binnentreden. Om uw beveiliging te verbeteren is het raadzaam om na te denken over een beveiligingscamera boven uw voordeur. Op deze manier verkleint u de kans op een inbraak door de afschrikkende werking en kunt u bewijsmateriaal verzamelen. U kunt een beveiligingscamera bij de voordeur uiteraard ook gebruiken om te zien wie er voor uw voordeur staat. Dit geeft een veiliger gevoel wanneer er bijvoorbeeld ’s avonds iemand aanbelt. Zo kunt u zelf beslissen voor wie u opendoet. In dit artikel laten we zien welke bewakingscamera’s geschikt zijn en hoe u uw beveiligingscamera’s kunt plaatsen.


Beveiligingscamera voor voordeur kiezen

Omdat er veel verschillende beveiligingscamera’s bestaan is het belangrijk om de juiste variant te kiezen. Wanneer u een bekabeld systeem kunt aanleggen is dat qua kwaliteit en verbinding het best. Is er geen ruimte voor bekabeling of is het lastig om door uw buitenmuur te boren? In dat geval kunt u het best voor een draadloze camera kiezen. Daarnaast is het van belang om te kiezen voor een beveiligingscamera met infraroodverlichting. Op deze manier kunt u ook ’s nachts zien wanneer er iemand voor de voordeur staat.


Beveiligingscamera bij voordeur plaatsen

Wilt u uw beveiligingscamera zelf plaatsen of laat u dit liever door een installateur doen? Afhankelijk van uw technische kennis kunt u daar het best zelf een besluit over maken. Wanneer u uw beveiligingscamera plaatst is het belangrijk dat deze zichtbaar is, op deze manier kunt u inbrekers afschrikken. Daarnaast wilt u een overzicht van de voordeur en het gebied om uw voordeur heen. Bij de meeste voordeuren is het logisch om net boven de deurpost een beveiligingscamera op te hangen. Zo kunt u zowel dichtbij als in de verte kijken. Let erop dat vooraf getest wordt of de ontvangst goed is en maak uw beveiligingscamera daarna pas vast. Met name bij draadloze beveiligingssystemen is het van belang om dit goed te testen.


Beveiligingssysteem kopen bij Sitcon.nl

Zoekt u een beveiligingscamera voor bij de voorkeur? Bekijk dan dit overzicht. U vindt hier verschillende systemen om bij uw voordeur te gebruiken. Wilt u meer informatie opdoen? Wij nodigen u van harte uit in één van onze showrooms of spreken u graag persoonlijk! Bereik ons telefonisch en per e-mail via +31(0)306303631 of support@sitcon.nl.