Dummy camera’s maken het mogelijk om criminelen op het verkeerde spoor te zetten. Wanneer u een realistische dummy camera gebruikt zullen zij denken dat u camerabeelden opneemt. Houd er echter rekening mee dat een doorgewinterde inbreker goed ziet of het om een echte beveiligingscamera of dummy camera gaat. Plaatst u een dummy camera op een lastig bereikbare locatie? Dan zal de kans kleiner zijn dat iemand denkt dat u een dummy camera gebruikt.

Dummy bewakingscamera gebruiken

Wanneer u dummy camera’s gebruikt is het belangrijk om te letten op de manier waarop u uw camera’s inzet. Denk na over waar u ze ophangt en welke waarschuwingen u met bijvoorbeeld bestickering laat zien. Denk aan:


  • Een dummy camera moet zichtbaar zijn. Wanneer u uw dummy camera in een donkere hoek hangt zal niemand hem zien.
  • De manier waarop uw dummy camera’s ‘aangesloten’ zijn is van belang. Gebruik eventueel zelfs een kabel en werk deze op een realistische manier weg.
  • Gebruik meerdere dummy camera’s. Wanneer u uw camera’s in een winkel hangt is het logisch als er bij de meest kostbare spullen bewakingscamera’s staan. Wanneer u uw woning beveiligt doet u net alsof de gehele woning in beeld wordt gebracht. Minimaal aan de voorkant, achterkant en aan de zijkanten van uw woning is het logisch als er bewakingscamera’s zijn.
  • Door stickers achter de ruiten te plaatsen doet u alsof er een professioneel beveiligingsbedrijf is langs geweest. Zij zijn het gewend om stickers op te hangen als extra afschrikmiddel.

Tot slot is het belangrijk om logisch na te denken over de manier waarop u dummy camera’s gebruikt. U dient dit zo realistisch mogelijk te doen! Een bewakingscamera voor buiten kunt u niet binnen hangen en een camera voor binnen niet buiten. Hetzelfde geldt voor de hoogte waarop u uw camera hangt, de meeste beveiligingscamera’s hangen op 2,5 meter hoogte of zelfs iets hoger.


Dummy bewakingscamera of echte bewakingscamera gebruiken?

Wanneer u twijfelt over echte bewakingscamera’s of dummy bewakingscamera’s is het belangrijk een afweging te maken. Zo dient u er rekening mee te houden dat sommige inbrekers ondanks dummy camera’s of echte beveiligingscamera’s alsnog hun slag slaan. Wanneer u in dit geval dummy camera’s heeft is het lastiger om uw bewijs hard te maken bij de politie. In dit geval kunt u namelijk geen bewijsmateriaal in de vorm van camerabeelden overhandigen. Daarentegen zijn dummy camera’s een stuk goedkoper dan een echt beveiligingssysteem. Wanneer de kans op een inbraak klein is of wanneer u geen bewijsmateriaal nodig heeft zullen dummy camera’s interessant zijn.


Beveiligingscamera of dummy camera kopen bij Sitcon.nl

Bij Sitcon.nl bieden we verschillende dummy camera’s en complete beveiligingssystemen aan. Twijfelt u wat het beste past? Wij nodigen u van harte uit in één van onze showrooms of spreken u graag persoonlijk! Bereik ons telefonisch en per e-mail via +31(0)306303631 of support@sitcon.nl